Kako delujejo stekleničke

Predstavili vam bomo kako delujejo stekleničke Dr. Brown’s Natural Flow® in zakaj je njihovo delovanje najbolj podobno dojenju in katere druge pozitivne učinke za zdravje otroka imajo.

Steklenička Dr. Brown’s ima patentiran dvodelni notranji prezračevalni sistem, ki deluje drugače kot zasnove drugih stekleničk. Prezračevalni sistem popolnoma prezrači stekleničko in omogoča hranjenje brez prisotnosti vakuuma, kar imenujemo tok pozitivnega pritiska oz. kar naravni tok (Natural Flow), ki je najbolj podobno dojenju. Med hranjenjem se zrak odvaja iz obroča cuclja skozi prezračevalni sistem, kar potiska zrak na zadnjo stran stekleničke. Zrak se nikoli ne pomeša z mlekom, zato se minimizira oksidacija in bolje ohranijo glavna hranila, kot so vitamini C, A in E.

Otroci se hranijo bolj udobno, saj zaradi prezračevalnega sistema ne občutijo negativnih učinkov vakuuma in jim ni treba vsrkavati zračnih mehurčkov. To prispeva k zmanjšanju težav pri hranjenju, kot so kolike (trebušni krči), bruhanje, podiranje kupčka, spahovanje in vetrovi. Mleko teče nemoteno, ne da bi prihajalo do zamašitve cuclja.

Več o teh in drugih koristih za zdravje otroka, ki jih imajo stekleničke Dr. Brown’s, si lahko preberete na strani Koristi za zdravje.